Werkwijze badkamer ontwerp

Dirumah Interieur Visualisatie 3D ontwerp van een badkamer

Copyright Dirumah Interior Visuals - Dit is een website zonder cookies en data tracking

Dirumah menu
EN
NL

Veel van de Dirumah projecten verlopen zoals deze. Wat dit project interessant maakt, is de beperkte oppervlakte in relatie tot de wensen. Te weten een ruim ligbad, een douche en een dubbele wastafel.


Het proces hebben we op deze pagina beschreven, zodat u als bezoeker van deze website een indruk krijgt hoe Dirumah werkt en op welke manier producten tot stand komen en wat u van de eindresultaten mag verwachten.


We maken altijd meerdere ontwerpen met een duidelijke beschrijving ernaast, zodat de bewoners zelf een keuze kunnen maken uit een ontwerp en deze keuze kunnen overleggen met de aannemer.


De kleuren, het type tegel en alle andere attributen zijn in dit ontwerp ook door Dirumah geselecteerd. Of deze ook echt overgenomen worden, weten we niet. Hopelijk hebben we de bewoners geïnspireerd om uiteindelijk een eigen keuze te maken en hun eigen stempel op het ontwerp te zetten.

Dirumah Interieur Visualisatie 3D ontwerp van een badkamer

Het ontwerp proces bij een badkamer

STAP 1 - De wensen in kaart brengen

Het begon met een afbeelding en een aantal foto’s van de ruimte die via een bericht ontvangen werden.


Er staat een deur op de schets en van de foto’s weten we dat er ook nog een raam aanwezig is. We zijn zelf niet ter plaatse geweest en hebben alles op afstand gedaan.


De aannemer die ons benaderde, vroeg hulp, omdat zijn opdrachtgevers niet goed wisten wat een handige indeling zou zijn. Ze wisten wel wat ze wilden en dat was een ligbad, een douche en een dubbele wastafel.

Badkamer schets

STAP 2 - Concept tekeningen maken

Na het verkrijgen van de opdracht wordt er getekend en geschetst. Er wordt gewerkt aan 2D tekeningen met afmetingen en 3D tekeningen om een indruk te krijgen van de indeling, of het allemaal past en ook of de bewoners er nog genoeg ruimte om te bewegen en ook of ze niet nat worden als iemand anders één van de bewoners onder de douche staat.


Normaal maken we drie ontwerpen, maar door de beperkte ruimte viel het derde ontwerp af op basis van bewegingsruimte. De twee ontwerpen die verder uitgewerkt zijn, treft u hieronder.

Eerste badkamer concept, inclusief afmetingen, met ligbad en douche

Het eerste concept

Dit eerste ontwerp voldoet aan de eisen. Er is genoeg bewegingsruimte en het water dat de douche verspreid als iemand eronder staat, verstoort niemand bij de wastafels.


Het enige dat stoort, is de in stap in het ligbad. Dat is niet optimaal en dus was het tijd om een volgende schets te maken.

Eerste badkamer concept in 3D met ligbad en douche van bovenaf
Tweede badkamer concept, inclusief afmetingen, met ligbad en douche en gescheiden wastafels
Tweede badkamer concept in 3D van bovenaf met ligbad en douche en door schuifdeur gescheiden wastafels

Het tweede concept

Ook het tweede ontwerp voldoet aan de eisen. Er is genoeg bewegingsruimte en ruimte voor een kast.


In eerste instantie zat er geen deur tussen de douche en de wastafels. Nader inzicht toonde aan dat spetters van de douche wel degelijk deze ruimte nat konden maken.


Om die reden is er een schuifdeur geplaatst tussen de douche en de wastafels.

STAP 3 - Het definitief ontwerp maken

Het tweede concept had de voorkeur en daarom werd deze verder uitgewerkt. Op basis van de gewenste kleuren, worden tegels en wanden getekend. Daarbij wordt rekening gehouden met handige opbergplaatsen voor shampoo flessen bij de douche. De hangers voor de baddoeken worden geteeld op een dusdanige plek dat die droog blijven tijdens het douchen en zo zijn er nog veel meer zaken waar rekening mee gehouden wordt.


Het lichtplan wordt erin getekend, zodat de aannemer en zijn elektricien weten waar de aansluitingen moeten komen om goed licht te hebben op de plekken waar je het nodig hebt. In bad lezen veel mensen ook een boek en dan is goed licht een vereiste.

Definitief badkamer ontwerp in 3D en kleur. Van bovenaf gezien met ligbad en douche en door schuifdeur gescheiden wastafels.
Definitief badkamer ontwerp in 3D en kleur. Vanaf de zijkant gezien met ligbad en douche en door schuifdeur gescheiden wastafels.

STAP 4 - Documentatie en overdracht

Bij de laatste stap worden documenten geschreven met daarin de ratio achter het ontwerp. Hier zitten ook de tekeningen met de nauwkeurige afmetingen bij. En niet te vergeten de artist impressions, zoals hieronder. Voor de meesten is dit toch wel de kers op de taart. Het geeft namelijk al mooi weer hoe het zal worden.

Definitief badkamer ontwerp, getekend zoals het daadwerkelijk wordt. Met de juiste kleuren, tegels en andere details.

Contact ontwerp proces

Kamer van koophandel

Naam: Dirumah Interior Visuals

KvK nummer: 91137705


BTW nummer

NL004868413B32


Vestiging administratiekantoor

Dirumah Interior Visuals

Nic Beetsweg 43

1851CB Heiloo


Copyright

Alle afbeeldingen en tekst op deze website zijn eigendom van Dirumah Interior Visuals. Gebruik zonder geschreven toestemming is niet toegestaan.

Heeft u een vraag over het ontwerp proces? Stel uw vraag hier en ontvang snel een antwoord.

instagram icon
Pinterest icon